Uitslag Sparta - FC Twente

FC Twente is druk bezig met de slechtste start ooit in de Eredivisie. De Tukkers gingen zondag in Rotterdam onderuit bij Sparta, de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de eerste vier wedstrijden exact nul punten opleverden.

Sparta speelde niet geweldig, maar Twente bakte er helemaal niks van. Loris Brogno deed het aan Rotterdamse zijde prima, schoot net over en gaf na minder dan twintig minuten de assist waaruit Craig Goodwin de score opende.

Twente leek na de pauze iets meer op gang te komen, maar dat zakte al snel weer in elkaar en Robert Mühren kreeg namens Sparta twee goede kansen. Eén daarvan belandde op de lat, de ander ging, net als in de eerste helft, over. Late invaller Jos Hooiveld maakte namens Twente bijna de 1-1, maar dat mislukte, waarna Stefan Thesker diep in blessuretijd nog zijn tweede gele kaart kreeg.