Aegerter wint zeiknatte Moto2-race, LŁthi slaat slag in WK

Motorcoureur Dominique Aegerter heeft op het circuit van Misano een drijfnatte Grand Prix van San Marino in de Moto2 gewonnen. Net als in de Moto3 gingen vele coureurs onderuit en slechts zestien van de 31 coureurs haalden de finish. 

Mattia Pasini kende een slechte start vanaf poleposition en zag Franco Morbidelli de leiding pakken, voor Aegerter. Pasini herstelde zich wel en sloot aan op plek drie, voor Lorenzo Baldassarri en Miguel Oliveira. Luca Marini was in de warm-up razendsnel en leek goede kans te maken op het podium, maar ging in de eerste ronde onderuit.

Ook Pasini en Baldassarri smakten op de zeiknatte baan al snel tegen het asfalt, terwijl Morbidelli een gat sloeg naar Aegerter. Dat hield de Italiaan echter niet lang vol: de WK-leider schoof onderuit en was klaar, waardoor Aegerter de leiding in handen nam. Hij werd gevolgd door Tom Lüthi, die daarmee het gat in de titelstrijd bijna volledig kon dichten - mits hij voorin zou finishen.

Na de wat chaotische openingsfase lag Aegerter op kop, terwijl zijn Zwitserse landgenoot Lüthi de aansluiting vond. Oliveira volgde op twee tellen, de voorsprong die hij op zijn beurt had op Takaaki Nakagami en de Maleisische regenspecialist Hafizh Syahrin - gestart als veertiende. Voor Oliveira was het na een kleine tien ronden voorbij: vanaf de derde plek gleed de Portugees onderuit.

Van de 31 coureurs die aan de start verschenen waren er halverwege nog zeventien over. Voorin hield Lüthi zich met het oog op het WK gedeisd achter Aegerter, terwijl Syahrin ineens dichterbij begon te komen. Het gat wist de Maleisiër niet meer te dichten en Lüthi leek zijn slag in het WK niet te willen riskeren voor een overwinning, die dus naar Aegerter ging.

Aegerter boekte zo na Duitsland 2014 eindelijk zijn tweede zege, Syahrin stond voor de tweede keer op het podium: in 2012 reed hij in Sepang voor eigen publiek als wildcardrijder al naar een sensationele derde plek, uiteraard in de regen. Francesco Bagnaia eindigde als vierde, Brad Binder werd vijfde omdat zowel Nakagami als Simone Corsi in de slotronde nog onderuit gingen.