Juventus lijkt klaar voor wedstrijd in Barcelona

Juventus heeft zaterdag geen fout gemaakt tegen Chievo. De regerend landskampioen van Italië boekte in eigen huis een ruime overwinning. Het team van trainer Massimiliano Allegri heeft na drie speeldagen nog geen enkel punt laten liggen en won zaterdag overtuigend met 3-0 van Chievo. Over drie dagen staat het Champions League-duel met FC Barcelona op het programma.

Allegri opteerde voor tal van wijzigingen in de basiself, met de eerste basisplaatsen voor Wojciech Szczesny, Douglas Costa en Blaise Matuidi. Chievo won slechts één keer in de geschiedenis van Juventus en had ook zaterdag weinig in te brengen. Een eigen doelpunt in de zestiende minuut zette de thuisploeg op voorsprong. Perparim Hetemaj kopte een vrije trap van Miralem Pjanic ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Chievo liet zich niet onbetuigd met een goede kans voor Ivan Radovanovic en een dito redding van Szczesny. Een inzet van Pjanic werd door Stefano Sorrentino op de lat getikt. Na de rust nam Juventus verder afstand, al gaf het bezoek zich niet zomaar begonnen. In de 57e minuut verscheen echter de 2-0 op het scorebord. Na voorbereidend werk van Paulo Dybala en Pjanic tekende Higuaín voor de tweede treffer.