'Sainz naar Renault vanaf MaleisiŽ, Gasly vervanger'

Er lijkt zich nog dit Formule 1-seizoen een ware stoelendans te voltrekken. In de hoofdrol zou Carlos Sainz zijn die nog dit jaar voor het raceweekend in Maleisië de overstap van Toro Rosso naar Renault zal gaan maken, zo meldt Motorsport.

Sainz wil zijn carrière een boost geven en krijgt die kans van Renault als mogelijk wisselgeld in een motorendeal. Toro Rosso zou namelijk eind dit jaar voortijdig afscheid nemen van de Franse motorenbouwer. Bij de Italiaanse renstal zou Pierre Gasly zijn racedebuut moeten gaan maken. Voor volgend jaar is Nobuharu Matsushita in beeld voor een van de stoeltjes. De vraag hierbij is of dit weer ten koste van Gasly zal gaan of dat Daniil Kvyat plaats zal moeten gaan maken. Matsushita heeft echter nog niet genoeg licentiepunten, waardoor hij in de rest van dit jaar goed moet blijven presteren in de Formule 2.

Een en ander gaat bij Renault in ieder geval ten koste van Jolyon Palmer die de renstal uit Enstone niet heeft weten te overtuigen. Het Frans/Britse team wil graag een betere coureur aan Nico Hülkenberg koppelen om zo te proberen verder naar voren te komen op de grid.