Malen: "Kans gegrepen bij PSV"

PSV kreeg deze zomer versterking van Arsenal-talent Donyell Malen. De 18-jarige aanvaller debuteerde vrijdagavond bij de beloften.

Na afloop van de 1-2 zege op FC Eindhoven legde Malen aan het Eindhovens Dagblad uit waarom hij voor PSV koos. "Het ging sportief goed in Engeland, maar ik wilde toch weg bij Arsenal en had de mogelijkheid om bij PSV te tekenen. Die kans heb ik aangegrepen."

Malen, die eerder in de jeugd van Ajax speelde, hoopt snel zijn eerste goal te maken. "Het allerliefste sta ik in de punt van de aanval, zodat ik twee kanten op kan. Als ik de ruimte zie, ga ik altijd voor de goal en dat is ook altijd zo geweest."

Jong PSV won in Eindhoven dankzij een late winnende treffer van Mauro Júnior. "Het is mijn eerste goal in een officiële wedstrijd hier in Nederland en dat is iets om trots op te zijn", reageerde de Braziliaan, die druk bezig is om Engels te leren. "De communicatie in en buiten het veld is enorm belangrijk en ook zelf kan ik me dan beter ontwikkelen als mens en voetballer."