Hingis gaat voor 24e en 25e Grand Slam-titel op US Open

Tennisster Martina Hingis gaat op voor haar 24e Grand Slam-titel. De 36-jarige Zwitserse legende staat samen met de Taiwanese Chan Yung-jan in de finale van het damesdubbelspel.

Hingis en Chan zijn als tweede geplaatst in New York en stonden in de halve eindstrijd tegenover Sania Mirza uit India en haar Chinese partner Peng Shuai. Die konden bij tijd en wijlen een vuist maken, maar het was niet genoeg om Hingis en Chan uit de finale te houden: 6-4, 6-4.

Chan stond vier keer in een Grand Slam-finale, maar won nog nooit. Hingis won in het enkelspel, damesdubbel en gemengd dubbel al 23 Grand Slam-toernooien. Op de US Open zegevierde de Zwitserse in 1997 in het enkelspel, in 1998 en 2015 in het damesdubbel en in 2015 ook in het gemengd dubbel.

Lucie Hradecka en Katerina Siniakova zijn de tegenstanders in de eindstrijd. Het als zevende geplaatste Tsjechische duo was met 6-2, 7-5 te sterk voor hun als derde geplaatste landgenotes Lucie Safarova en Barbora Strycova. Siniakova debuteert in een finale, Hradecka won er al drie, waaronder de US Open in 2013.

Voor Hingis is het verhaal met dit alles nog niet afgelopen, want samen met de Brit Jamie Murray sloeg ze zich ook naar de finale van het gemengd dubbelspel. Het als eerste geplaatste duo, dit jaar al de beste op Wimbledon, rekende in de halve finale met 6-4, 7-6 (8) af met de Amerikaanse Coco Vandeweghe en haar Roemeense partner Horia Tecau - die even daarvoor met de Nederlander Jean-Julien Rojer nog de mannendubbeltitel pakte.

Hingis speelt in de finale opvallend genoeg tegen Chan Hao-ching, de zus van de vrouw met wie ze de finale van het damesdubbel speelt. Chan was met de Nieuw-Zeelander Michael Venus met 6-1, 7-6 (6) te sterk voor Anastasia Rodionova en Oliver Marach.