'Barcelona scout drietal van Ajax intensief'

Mundo Deportivo meldt dat de kans aanwezig is dat Barcelona in januari zaken gaat doen met Ajax. De club volgt naar verluidt een drietal spelers van de club uit Amsterdam.

Barcelona heeft de weg naar de Johan Cruijff ArenA in het verleden vaak weten te vinden, want de club uit Catalonië nam onder anderen de gebroeders De Boer, Jari Litmanen en Jasper Cillessen over van Ajax. Komende winter lijkt de club zich weer in Amsterdam te gaan melden.

De krant schrijft dat de scouting, onder leiding van directeur Robert Fernández en diens rechterhand Urbano Ortega, de ontwikkeling van centrale verdediger Matthijs de Ligt, spits Kasper Dolberg en rechtsbuiten Justin Kluivert nauwlettend in de gaten houdt. Met name over De Ligt zou de scouting van Barcelona inmiddels lovende rapporten hebben geschreven.

De tweevoudig international van het Nederlands elftal lijkt overigens geen plannen te hebben om op korte termijn te vertrekken bij Ajax, want hij verlengde in augustus zijn tot medio 2019 doorlopende contract met twee seizoenen. De Ligt speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte in september 2016 zijn debuut in het eerste elftal.