Tweede nederlaag Franse basketballers op EK

De Franse basketballers hebben in groep A van het EK, gespeeld in Helsinki, hun tweede nederlaag geleden. Onder leiding van Miami Heat-speler Goran Dragic was Slovenië in de laatste groepswedstrijd met 95-78 te sterk voor de titelfavorieten.

Met 95-77 boekte Griekenland een ruime overwinning op Polen, terwijl de jonge Chicago Bulls-forward Lauri Markkanen de Finnen wederom aan de hand nam op weg naar een 83-79 zege op IJsland. Slovenië, Finland, Frankrijk en Griekenland gaan van groep A door naar de achtste finales.

Litouwen besloot groep B, gespeeld in Tel Aviv, met een overwinning op Duitsland. Toronto Raptors-speler Jonas Valanciunas was met 27 punten weer lekker op dreef, terwijl Atlanta Hawks-point guard Dennis Schröder met 26 punten zoals in elke wedstrijd de Duitse score leidde.

Italië won met 71-69 nipt van Georgië, Oekraïne boekte een 88-64 zege op Israël. Litouwen, Duitsland, Italië en Oekraïne mogen zich zaterdag net als de top-4 van groep A melden in Istanbul, waar de knock-outfase gespeeld wordt.