Servië zet grote stap richting WK

De Servische voetballers hebben dinsdagavond een grote stap gezet richting het WK van volgend jaar. Aleksandar Kolarov schoot zijn ploeg in Dublin vroeg in de tweede helft langs Ierland: 0-1.

In Chisinau vocht Wales een stevig duel uit met Moldavië, waarin het alle moeite had om zich in de strijd om de WK-plaatsen te blijven mengen. Pas in de 80e minuut was het Hal Robson-Kanu die de ban brak, waarna Aaron Ramsey het duel in blessuretijd op slot gooide: 0-2.

Oostenrijk moet zo langzamerhand hopen op een wonder om zich nog te plaatsen. In Wenen keek de ploeg al vroeg tegen een achterstand aan tegen Georgië, na een treffer van Valerian Gvilia. Louis Schaub deed kort voor rust wat terug, maar daar bleef het bij: 1-1.

Servië gaat met achttien punten aan kop in groep D, Wales en Ierland volgen met veertien en dertien punten. Met negen punten kan Oostenrijk in theorie de play-offs nog halen, terwijl Georgië en Moldavië voor spek en bonen meedoen.