Amerikaanse halve finale op US Open

Het damesenkelspeltoernooi op de US Open kent in elk geval één volledig Amerikaanse halve finale. Sloane Stephens en Venus Williams voegden zich dinsdagavond beiden bij de laatste vier.

De 24-jarige Stephens, de nummer 83 van de wereldranglijst, stond tegenover de als zestiende geplaatste Letse Anastasija Sevastova. Ze won de eerste set, maar moest het tweede bedrijf vervolgens afstaan. In set drie werd over en weer gebroken, maar uiteindelijk liep het uit op een tiebreak, waarin Sevastova zich gewonnen moest geven: 6-3, 3-6, 7-6 (4). Stephens staat zo voor de tweede keer in de halve finales van een Grand Slam-toernooi, na de Australian Open van 2013.

Ze neemt het daarin op tegen landgenote Venus Williams, als negende geplaatst in New York. Twintig jaar na haar eerste finaleplaats op de US Open rekende de Amerikaanse af met de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-14). Williams pakte de eerste set, maar stond de tweede af aan Kvitova. In set drie moest een tiebreak gespeeld worden en daarin kwam de Tsjechische simpelweg tekort: 6-3, 3-6, 7-6 (2).