Cher stelt huis open voor 'dreamers'

Immigranten voor wie deportatie dreigt onder de nieuwe maatregel van president Trump, kunnen terecht bij Cher en haar werknemers. Dat heeft de zangeres verklaard op Twitter.

De 71-jarige liet weten: "wie dat kan, moet een dreamer in zijn huis opnemen en beschermen. Ik ben er klaar voor dat te doen en de mensen in mijn bedrijf ook." Een volger die haar intenties in twijfel trok, kreeg er volop van langs. "Natuurlijk Cher, ik geloof het pas als ik het zie", schreef ene Brenda. Waarop Cher antwoordde: "Hou je ogen dan open, bitch". Die scherpe tweet verwijderde ze later overigens weer.

Cher was zeker niet de enige Hollywoodster die boos reageerde op het afschaffen van DACA, een wet die ervoor zorgt dat immigranten die als kind illegaal de VS binnen zijn gekomen, niet worden gedeporteerd en mogen werken in het land. Michael Moore riep zijn landgenoten op te demonstreren: "Als we ooit een beschaafd land willen zijn, dan is dit je moment."

Lin-Manuel Miranda wendde zich tot het Amerikaanse congres om de maatregel tegen te houden. "Oké, de slechte man blijft slechte dingen doen. Jouw beurt, congres", schreef de Hamilton-componist. Moby noemde het op Twitter hartverscheurend dat de 800.000 dreamers, zoals de gedupeerden van de afschaffing worden genoemd, door Trump worden ingezet als "politieke voetbal".

Cher stelt huis open voor 'dreamers'
Cher stelt huis open voor 'dreamers' (Foto: BuzzE)