Carreño Busta in eerste halve finale Grand Slam-toernooi

Tennisser Pablo Carreño Busta heeft zich geplaatst voor de halve finales van de US Open. De 26-jarige Spanjaard draait al jaren ruim in de top-100 van de wereld mee, maar op grote toernooien lukt het dit jaar pas voor het eerst. Op Roland Garros haalde hij zijn eerste kwartfinale, dit is de eerste keer in zijn loopbaan dat hij de laatste vier bereikt op een Grand Slam-toernooi.

Carreño Busta stond tegenover de Argentijn Diego Schwartzman, die zelf ook nog nooit de halve finales bereikt had op een Grand Slam. Dat zat er tegen de Spanjaard ook geen moment echt in. In set één liep Schwartzman vanaf de eerste game achter de feiten aan, waarna hij het in set twee wat langer vol kon houden. De derde set leverde hem een paar kansen op om Carreño Busta terug te breken, maar de Spanjaard maakte het netjes af: 6-4, 6-4, 6-2.

Carreño Busta zal door zijn halvefinaleplaats van de negentiende plek naar minstens de tiende plek op de wereldranglijst stijgen. Schwartzman klimt van de 33e naar de 27e plek, een nieuw hoogtepunt voor de 25-jarige Argentijn.