Orkaan Irma nu in zwaarste categorie

De Amerikaanse weerdiensten hebben zojuist orkaan Irma opgewaardeerd naar de vijfde en daarmee zwaarste categorie. Irma wordt dus toch zwaarder dan gedacht en koerst nog altijd af op de Antillen.  De windsnelheden van Irma bedragen op dit moment 250 tot 280 kilometer per uur. 

Met een kerndruk van 929 mb koerst Irma nog altijd richting het westnoordwest. De storm bevindt zich op dit moment nog 400 kilometer ten oosten van Antigua en Barbados. De verwachting is nog altijd dat Irma naar het noordwesten zal afbuigen waarbij diverse landen in de Caraïbische Zee last gaan krijgen van deze orkaan.  Irma heeft vooralsnog de Antillen, de Maagdeneilanden, Puerto Rico, Hispanolia, Cuba en de Bahama's in het vizier. Al deze landen krijgen hoe dan ook te maken met de enorme windsnelheden die Irma met zich meebrengt. Men verwacht dat Irma pas nadat ze Cuba heeft aangedaan naar het noorden zal afbuigen waarbij Florida nog de volle laag gaat krijgen. 

Komende avond en nacht bereikt Irma onder meer de eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Op de Nederlandse Antillen worden allerlei maatregelen genomen. Mensen proberen hun huizen te beschermen en slaan extra voorraden in. De autoriteiten waarschuwen dat Irma catastrofale schade kan aanrichten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Irma kijk dan ook eens mee op het forum.