AG2R zet renners uit Vuelta wegens vastklampen aan auto

Als wielrenner zonder klimmersbenen een berg beklimmen is ronduit kut, zo moeten AG2R-renners Nico Denz en Alexandre Geniez zondag gedacht hebben. Tijdens de vijftiende etappe hield het duo zich bergop schaamteloos vast aan een auto van de ploeg, om zo omhoog te 'klimmen' op een manier waarop uw redacteur's oma het nog wel zou kunnen.

Renners die in de buurt reden deden niks, de ploeg deed niks, de wedstrijdleiding deed niks....tot er een filmpje van het incident op Twitter verscheen. Plots waren de rapen gaar en kreeg de ploeg een bak virtuele stront over zich uitgestort en daar heeft men nu op gereageerd.

Denz en Geniez worden geslachtofferd en zijn door AG2R, dat uitgebreid excuses maakt, uit de koers gezet. "We bieden de organisatoren en het publiek onze oprechte excuses aan. Dergelijk onsportief gedrag gaat tegen onze normen en waarden in", zo zegt men.

Opvallend genoeg lijkt het erop dat de ploeg zelf er volledig schadevrij vanaf gaat komen. Wie de auto bestuurde is niet bekend, maar het lijkt er niet op dat de ploegleider of chauffeur van dienst door de organisatie ook uit koers gezet wordt, ook al lijkt het bijzonder onwaarschijnlijk dat deze niet door had dat er twee renners aan zijn auto hingen.