Hollywoodsterren boos over DACA-plan Trump

Veel Hollywoodsterren hebben op social media boos gereageerd om het voorgenomen plan van president Trump om DACA af te schaffen. Die wet zorgt ervoor dat immigranten die als kind de VS binnen zijn gekomen, niet worden gedeporteerd en mogen werken in het land.

Verwacht wordt dat Trump de maatregel dinsdag officieel aankondigt. "Bijna een miljoen jonge immigranten lopen het risico gedeporteerd te worden als Donald Trump DACA beëindigt", schrijft Jane The Virgin-ster Gina Rodriguez op Twitter. "We eisen dat DACA wordt verdedigd".

Mark Ruffalo deelde het verhaal van een 'Dreamer', zoals de jongeren die onder DACA vallen worden genoemd, die overleed toen hij probeerde mensen te redden bij de watersnoodramp na orkaan Harvey. "Zijn lichaam werd gevonden op de dag dat de berichten opdoken dat Trump een eind wil maken aan DACA."

Lena Dunham plaatste een reeks tweets over de mogelijke maatregel. Ze deelde onder meer de gedachte: "Stel je toch voor dat de president zou kunnen begrijpen dat de mensen die onder DACA vallen juist de Amerikanen zijn die hij hoort te beschermen." Alyssa Milano liet weten: "Ons land zou kinderen moeten beschermen. Punt. Dit zou niet eens een discussiepunt moeten zijn."

Hollywoodsterren boos over DACA-plan Trump
Hollywoodsterren boos over DACA-plan Trump (Foto: BuzzE)