Dubbelslag Viviani in Tour of Britain, na declassering Boasson Hagen

Elia Viviani heeft de tweede etappe gewonnen in de Tour of Brtitian. De Italiaan kwam als tweede over de streep, maar Edvald Boasson Hagen werd gedeclasseerd vanwege onregelmatig sprinten. Doordat de Noorterug werd gezet zou Dylan Groenewegen als tweede eindigen in de etappe naar Blyth.

Al na vijf kilometer zou er een kopgroep van zeven man wegrijden. Silvain Dillier (BMC), Rory Townsend (BIKE Channel), Graham Briggs (JLT Condor), Matthews Holmes (Madison Genesis), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Kamil Gradek (ONE Pro) en Jacob Scott (An Post CRC) zouden vijf minuten krijgen van het peloton. In de plaatselijke ronde zou de kopgroep terug worden gepakt door het peloton.

Met nog acht kilometer te gaan was het Philippe Gilbert die het probeerde, maar op vijf kilometer van de meet werd hij ingerekend door het peloton. Daarop volgde een sprint, waarin leek dat Boasson Hagen zou winnen, maar de Noor van Dimension Data sprintte van rechts naar links, waardoor hij uiteindelijk werd teruggezet. Naast de winst zou Viviani ook de nieuwe leider worden in het algemeen klassement