Querrey met groot machtsvertoon naar kwartfinales US Open

Tennisser Sam Querrey heeft zich met groot vertoon van macht geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De als zeventiende geplaatste Amerikaan rekende pijnlijk makkelijk af met de Duitser Mischa Zverev, zes plekken lager gerangschikt.

Zverev kwam er totaal niet aan te pas en na amper vijf kwartier was de driesetter al voorbij: 6-2, 6-2, 6-1. Voor Querrey is het de eerste keer dat hij het in New York tot de laatste acht schopt.

De Amerikaan neemt het in de kwartfinales op tegen de als 28e geplaatste Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan had vier sets nodig om Paolo Lorenzi uit Italië opzij te schuiven: 6-4, 6-3, 6-7 (4), 6-4. Voor Anderson is het na de US Open van 2015 zijn tweede kwartfinale op een Grand Slam.

De Argentijn Diego Schwartzman kent in New York het toernooi van zijn leven. Eerst haalde hij al voor het eerst de achtste finales op een Grand Slam, nu voegt hij daar zijn eerste kwartfinale aan toe. Schwartzman, als 29e geplaatst, won van de nummer zestien van de plaatsingslijst, de Fransman Lucas Pouille: 7-6 (3), 7-5, 2-6, 6-2.

Schwartzman speelt in de kwartfinales tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta, die een einde maakte aan het toernooi van het Canadese supertalent Denis Shapovalov: 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (3).