Portugal heeft aan één goal genoeg, Zwitserland blijft winnen

Portugal heeft in de WK-kwalificatiereeks prima zaken gedaan bij Hongarije. De thuisploeg speelde lange tijd met tien man.

Hongarije had nog een klein kansje op de tweede plaats in Groep B, maar dan moest het winnen van Portugal. Dat bleek een onmogelijke opgave. De Hongaren kwamen na een half uur spelen met tien man te staan na een rode kaart van Tamás Priskin. De aanvaller plantte zijn elleboog vol in het gelaat van Pepe en scheidsrechter Danny Makkelie gaf de terechte rode kaart.

Vlak na rust haalden de bezoekers voordeel uit de man-meer-situatie. Op aangeven van Cristiano Ronaldo kopte André Silva van dichtbij raak: 0-1. Ondanks het veldoverwicht en meerdere kansen, wist de regerend Europees kampioen de score niet verder uit te breiden. Portugal is zeker van de play-offs, maar strijdt nog met Zwitserland, de huidige koploper, om de eerste plaats in de poule. Op 10 oktober staan de nummers een en twee tegenover elkaar in Portugal.

Zwitserland hield de koppositie vast door op bezoek bij Letland met 0-3 te winnen. Haris Seferovic opende de score al snel, Blerim Dzemaili en Ricardo Rodriguez voegden er beiden nog een goal aan toe. De Zwitsers hebben zo al hun achtste overwinning uit acht wedstrijden te pakken en staan op 24 punten, tegen 21 voor Portugal. De Faeröer Eilanden wonnen ondertussen met 1-0 van Andorra.