Bondscoach zwaar teleurgesteld na WK judo

Nederland sloot het wereldkampioenschap judo vandaag af zonder dat er medailles gehaald werden. Voor het toernooi was twee medailles de doelstelling, met dus een zwaar teleurgestelde bondscoach Maarten Arens tot gevolg.

"Ten eerste, we zijn bezig met het bouwen aan een nieuwe judoploeg en dat heeft nu eenmaal tijd nodig. Ten tweede moeten we, als we vechten om de medailles, die partijen gewoon beter afmaken." Drie judoka's, Marhinde Verkerk, Tessie Savelkouls en Michael Korrel, verloren de wedstrijd om het brons. "Het was niet genoeg, maar we zitten in de buurt. Die omschakeling na een verloren partij moet beter. Niet alleen mentaal, maar ook qua training."

"Ik baal als een stekker, daar ben ik eerlijk in", aldus de bondscoach. "Dit is echt een tegenvallend WK. Het enige waar ik positief over ben, is dat er drie judoka's hebben gestreden om het brons." Op de afgelopen twee WK's en de Olympische Spelen werd telkens één medaille gewonnen. "Ik maak me geen zorgen", aldus Arens. "We zitten op de goede lijn, maar hebben het hier niet goed afgemaakt. Dat is ook moeilijk. We zijn verwend met het aantal medailles in de jaren hiervoor, maar we bouwen nu aan een nieuwe judoploeg. Die jonge gasten pakken nu eenmaal niet zomaar medailles."