Telenet-Fidea Lions klaar voor het nieuwe veldritseizoen

Telenet-Fidea Lions heeft op het Sven Nys Cycling Center in Baal haar ploeg voor het komende seizoen gepresenteerd. De Nederlanders Lars van der Haar en Corné van Kessel zijn samen met de Europees kampioen Toon Aerts het speerpunt van het Belgische team. Voor de veldrijders gaat komende zondag het seizoen van start.

Sven Nys, teammanager: “Meer dan ooit beschikken de Telenet-Fidea Lions over een elitekern die erg sterk is in de breedte. Met zowel Lars van der Haar als Europees kampioen Toon Aerts volledig fit, beschikken we over twee toppers die mee zullen strijden voor de zeges. Van Corné van Kessel verwachten we dat hij zijn ijzersterke regelmaat ook dit jaar blijft behouden en we gunnen hem van harte een grote overwinning.”

Tom Pidcock, het grote Britse talent in het veld én op de weg, rijdt dit seizoen voor het beloftenteam van Telenet-Fidea. De regerend wereldkampioen veldrijden bij de junioren stond ook in de belangstelling van diverse wegploegen.

Mannen
Lars van der Haar (NLD)
Toon Aerts (BEL)
Corné van Kessel (NLD)
Daan Soete (BEL)
Quinten Hermans (BEL)
Nicolas Cleppe (BEL)
Jim Aernouts (BEL)

Beloften
Thijs Aerts (BEL)
Andreas Goeman (BEL)
Yentl Bekaert (BEL)
Tom Pidcock (GBR)

Vrouwen
Fleur Nagengast (NLD)
Ellen van Loy (BEL)

Hoofdsponsors Telenet en Fidea hebben beide hun contract verlengd tot en met einde 2020 en daarmee is de toekomst van de ploeg in de komende jaren verzekerd.

Komende zondag wordt in Eeklo de eerste wedstrijd in het kader van de Brico Cross verreden. De wedstrijd is daarmee officieus de opening van het veldritseizoen. De deelnemerslijst is nog niet bekend maar Mathieu van der Poel en Wout van Aert hebben aangekondigd aan de start te zullen staan. De wedstrijd van de mannen en vrouwen wordt live uitgezonden door VTM. Vanuit Nederland zijn de wedstrijden te bekijken via een live stream op de VTM-website.