Ghiotto haalt gram in F2 na kwijtraken zege zaterdag

Coureur Luca Ghiotto heeft tijdens het Grand Prix-weekeinde in Italië alsnog een zege in de Formule 2 geboekt. Dat deed de Italiaan aanvankelijk zaterdag ook al, maar hij kreeg een tijdstraf voor het afsnijden van de eerste chicane en viel terug naar plek vier.

Dat betekende dat Ghiotto zondag in de sprintrace als vijfde vertrok op het circuit van Monza, en dat deed hij goed. In het eerste deel van de race werkte hij zich gestaag naar voren, alvorens hij de leiding overnam van Louis Deletraz.

De tweede plek was voor de Braziliaan Sergio Sette Camara, die op Spa de sprintrace nog verrassend won. Antonio Fuoco, de winnaar van zaterdag na Ghiotto's tijdstraf, kwam als derde over de finish.

Nyck de Vries en kampioenschapsleider Charles Leclerc moesten na het dramatische einde van hun zaterdagrace achterin starten. De Vries werkte zich netjes op naar plek twaalf, Leclerc kwam na het oplopen van schade in de slotfase niet verder dan plek negen. Titelrivaal Oliver Rowland, die eveneens achterin vertrok, scoorde ook geen punten en dus liep Leclerc weinig schade op.