Algerije in problemen in WK-kwalificatie, Burkina Faso blijft op koers voor debuut

Het nationale elftal van Algerije krijgt het alsmaar moeilijker om zich voor de derde keer op rij voor het WK voetbal te plaatsen. Zaterdag gingen de mannen van Lucas Alcaraz in Lusaka onderuit tegen Zambia.

Bondscoach Wedson Nyirenda liet Brian Mwila dit jaar debuteren bij Zambia en dat bleek een uitmuntende keuze. Tegen Algerije kwam hij namens Chipolopolo weer twee keer tot scoren, waarmee hij na acht interlands op zeven treffers staat. Yacine Brahimi deed wat terug, maar de 19-jarige debutant Enoch Mwepu schoot de drie punten voor Zambia definitief binnen: 3-1.

Nigeria staat in groep B op negen punten, Zambia volgt met vier stuks. Kameroen heeft er twee, terwijl Algerije nog altijd maar één punt heeft. Alleen de groepswinnaar gaat naar het WK.

Ivoorkust nam in groep C de leiding over, door in Franceville op bezoek bij Gabon met 0-3 te winnen. Max Gradel opende in de tweede helft de score, Seydou Doumbia voegde er twee goals aan toe. De Ivorianen hebben nu zeven punten, Marokko heeft er vijf, Gabon blijft op twee staan en Mali heeft er één.

Senegal speelde in eigen huis gelijk tegen Burkina Faso. In Dakar werd het 0-0, waarmee Burkina Faso - dat nog nooit op een WK speelde - met vijf punten de leiding in groep D weet vast te houden. Senegal en Zuid-Afrika staan op vier punten en met drie stuks maakt ook Kaapverdië halverwege de reeks nog prima kans op WK-plaatsing.