Federer en Nadal naar laatste zestien, Monfils geeft op

Roger Federer heeft zich zonder overmatige inspanning geplaatst voor de achtste finales van de US Open. De Zwitserse nummer drie van de plaatsingslijst rekende in New York af met de Spaanse veteraan Feliciano Lopez, als 31e geplaatst: 6-3, 6-3, 7-5. Federer speelt in de achtste finales tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Rafael Nadal, de nummer één van de plaatsing, kende een stroeve start tegen de Argentijnse lucky loser Leonardo Mayer. Die won de eerste set in de tiebreak, maar Nadal kwam op stoom en stuurde Mayer alsnog naar huis: 6-7 (3), 6-3, 6-1, 6-4, waarmee de Spanjaard zich op kan maken voor een duel met Alexandr Dolgopolov.

De 19-jarige Rus Andrey Rublev zet zijn droomtoernooi ondertussen goed voort. Dit keer moest de in goede vorm verkerende Bosniër Damir Dzumhur aan geloven tegen het toptalent: 6-4, 6-4, 5-7, 6-4. Rublev neemt het hierna op tegen de Belg David Goffin, als negende geplaatst, die Gaël Monfils op zag geven.

Dat de Fransman niet geheel in fitte conditie verkeerde was al bekend, maar tegen Goffin bleek dat een hele wedstrijd niet lukte. Laat in de tweede set, bij een 7-5, 5-1 achterstand, gaf Monfils op.