Duitsland na thriller naar finale EK volleybal

De Duitse volleybalploeg heeft zich op het Europees kampioenschap in Polen enigszins verrassend geplaatst voor de finale. De Duitsers stonden in Krakow voor het eerst sinds 1993 in de halve eindstrijd van het EK, maar daar wilden ze het niet bij laten.

Tegen Servië werd het een ware klassieker van een wedstrijd. Het favoriete Servië gaf in de eerste set een ruime voorsprong weg, maar won de set toch, waarna set twee een stuk makkelijker binnen werd gesleept.

Duitsland draaide de wedstrijd echter om door set drie te winnen en, na een fel gevecht en het goedmaken van een kleine achterstand, ook het vierde bedrijf naar zich toe te trekken.

In de beslissende vijfde set kwam Servië op een 10-8 voorsprong en leek de finaleplaats alsmaar dichterbij te komen, maar de Duitsers gaven zich niet gewonnen en keerden het tij nog eenmaal. Dit keer was het genoeg om de overwinning binnen te halen: 24-26, 15-25, 25-18, 27-25, 15-13

Duitsland speelt in de finale tegen Rusland, dat het aanzienlijk minder moeilijk had om de eindstrijd te bereiken. België stond knap bij de laatste vier, maar kon geen moment een vuist maken tegen de Russen: 25-14, 25-17, 25-17.