Del Potro en Thiem overtuigend door op US Open

Tennissers Dominic Thiem en Juan Martin del Potro hebben zich in New York overtuigend geplaatst voor de achtste finales van de US Open. 

De Oostenrijker Thiem, als zesde geplaatst, sloeg zich in drie sets langs de nummer dertig van de plaatsingslijst, de Fransman Adrian Mannarino. Thiem won met 7-5, 6-3, 6-4 en voegde zich zo bij de laatste zestien.

Daar staat hij tegenover de Argentijn Juan Martin Del Potro, de US Open-kampioen van 2009 en nu als 24e geplaatst. Hij gaf de als elfde geplaatste Spanjaard Roberto Bautista Agut weinig kans op de zege en won ook in drie sets: 6-3, 6-3, 6-4.

Voormalig toptalent Alexandr Dolgopolov sloeg zich voor het eerst sinds de US Open van 2011 naar de achtste finales van een Grand Slam-toernooi. De Oekraïner schakelde de Serviër Viktor Troicki zeer overtuigend uit: 6-1, 6-0, 6-4.

Philipp Kohlschreiber, als 33e geplaatst, staat voor het eerst sinds de US Open van 2014 in de achtste finales van een Grand Slam-toernooi. De Duitser won van de Australiër John Millman, die hem alleen in set één goed partij kon bieden: 7-5, 6-2, 6-4.