'Mensen opgehitst tegen Marcouch'

PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman zegt dat mensen zijn opgehitst tegen zijn partijgenoot Ahmed Marcouch, de nieuwe burgemeester van Arnhem. In het radioprogramma Kamerbreed stelt hij dat dit is gebeurd door PVV-leider Geert Wilders en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

De installatie van Marcouch als burgemeester van Arnhem werd vrijdag kort verstoord. Drie actievoerders riepen in het Arnhemse stadhuis vanaf de publieke tribune "Marcouch wegwezen".

Volgens Spekman is het ophitsen steeds extremer geworden en gebeurde het al vanaf het moment dat de voordracht van de PvdA'er met Marokkaanse roots bekend was. Volgens hem begon Wilders met ophitsen op Twitter en ging Baudet daaroverheen. "Ze proberen elkaar te overschreeuwen",aldus Spekman.

Wilders demonstreerde in juli bij het gemeentehuis van Arnhem tegen de voordracht. Volgens de PVV-leider wilde Marcouch eerder van Amsterdam Nieuw-West "een islamitisch stadsdeel maken" en is de PvdA'er "fan van de islamofascistische moslimbroeder al-Qaradawi".

'Mensen opgehitst tegen Marcouch'
'Mensen opgehitst tegen Marcouch' (Foto: ANP)