Jong Ajax aan kop na zege op Jong PSV, razendsnelle hattrick Hamdaoui

Jong Ajax is na drie wedstrijden de nieuwe koploper van de Jupiler League. De Amsterdammers boekten een zege bij Jong PSV.

Zowel Jong PSV als Jong Ajax kon niet beschikken over de nodige jeugdinternationals. Toch brachten de Eindhovenaren onder meer Eloy Room en Adam Maher in het veld, terwijl bij de bezoekers uit Amsterdam Benjamin van Leer, David Neres, Mateo Cassierra en aanwinst Luis Orejuela aan de aftrap stonden.

Jong Ajax kende op de Herdgang een zorgeloze avond. Al snel tekende Cassierra voor de openingstreffer. De Colombiaan was even later ook betrokken bij het tweede Ajax-doelpunt van de avond. Neres verdubbelde op aangeven van Cassierra nog voor rust de score.

Na rust ging Jong Ajax door waar het in de eerste helft gebleven was. Al snel in de tweede helft schoot Zian Flemming vanuit een vrije trap de 0-3 binnen. In de rest van de tweede helft kwam de voorsprong van de Amsterdammers geen moment meer in gevaar.

Door de ruime zege in Eindhoven is Jong Ajax momenteel koploper van de Jupiler League. De ploeg van trainer Michael Reiziger is de enige ploeg die in drie wedstrijden negen punten heeft weten te halen.

Twee mannen maakten vrijdagavond veel indruk. Bij Fortuna Sittard kwam de Macedoniër Stefan Ashkovski in de thuiswedstrijd tegen Almere City twee keer tot scoren, waarmee hij van groot belang was op weg naar de 2-1 zege.

Bij Telstar liet de van Go Ahead Eagles overgekomen Mohamed Hamdaoui zien een goede aankoop te zijn. Hij maakte thuis tegen FC Oss in een tijdsbestek van nog geen kwartier een loepzuivere hattrick, waarmee Telstar van 0-2 naar 3-2 ging. Jerdy Schouten maakte helaas voor de thuisploeg nog een eigen goal, waardoor het duel in 3-3 eindigde.