Verstappen: "We maken er het beste van"

Met een vijfde plaats in de tweede vrije training scoorde Max Verstappen vandaag naar behoren. Het hoge snelheidscircuit van Monza is niet ideaal voor de Red Bull van de jonge Nederlander en meer dan een plaats achter Mercedes en Ferrari zat er niet in zo gaf hij aan.

"De auto voelde okay. Natuurlijk is de afstelling altijd te verbeteren, maar qua snelheid staan we waar we verwacht hadden te eindigen. Monza is met haar lange rechte stukken lastig voor ons, met de low downforce afstelling. We maken er het beste van", zo legde Verstappen uit op Verstappen.nl.

De Nederlander hoeft ook niet op zoek naar een startplaats vooraan aangezien hij vijftien plaatsen gridstraf heeft gekregen. Daarvan krijgt hij er tien voor de motorwissel, Verstappen gebruikt in Italië zijn vijfde Renault V6 waar hij er maar vier mag gebruiken per seizoen. Daarnaast wordt er ook voor de vijfde keer een onderdeel aan het hybridesysteem vervangen wat hem op nog eens vijf strafplaatsen komt te staan.

"Dat zagen we aankomen. Omdat het geen grote verrassing was, maakt dat het makkelijker om te accepteren. We hebben ons weekend niet echt anders opgebouwd: ik had een normaal programma vandaag", aldus de jonge Formule 1-coureur.

"Omdat Monza toch al niet gunstig voor ons is, hebben we hier de motor gewisseld. Singapore ligt ons beter, dus daar willen we geen risico’s lopen op gridstraffen. Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen zonder penalties uitrijden", zo legde Verstappen uit. "We starten zondag iets verder achteraan. We zullen het wel zien in de race. Hopelijk kan ik genieten van veel inhaalacties."

Verstappen: "We maken er het beste van" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "We maken er het beste van" (Pro Shots / Action Images)