'Arsenal weigert bod van Manchester City op Sanchez'

Arsenal blijft erbij dat het Alexis Sánchez deze zomer niet zomaar laat gaan. De club heeft een bod van Manchester City afgewezen.

The Citizens brachten tevergeefs een bod uit van 54 miljoen euro, aldus Goal. Toch blijft de ploeg van Pep Guardiola hoopvol dat de Chileen voor het sluiten van de transfermarkt gewoon naar het Etihad Stadium komt. Het contract van Sánchez in Noord-Londen loopt na dit seizoen af.

Arsenal en City gingen dinsdag om de tafel om te onderhandelen. Daardoor lijkt het erop dat het standpunt van The Gunners enigszins is veranderd. Eerder deze transferperiode was een vertrek van Sánchez absoluut niet bespreekbaar.

Arsenal kwam met het idee om Raheem Sterling bij de deal te betrekken, maar City is niet van plan om dat te laten gebeuren. De club uit Manchester is vastberaden om alleen een transfersom voor Alexis te betalen.

De 28-jarige Alexis Sánchez bereikte enkele weken terug al een persoonlijk akkoord met Manchester City en hij liet Arsène Wenger weten dat hij wil vertrekken. Hoewel City verrast was door de koppigheid van Wenger, heeft de club er vertrouwen in dat er nu eindelijk een deal kan worden gemaakt.