Federer met moeite door op US Open, Nadal na stroeve start simpel verder

Roger Federer heeft met de nodige moeite de tweede ronde van de US Open bereikt. De Zwitser stond tegenover de pas 19-jarige Amerikaan Frances Tiafoe en die liet zich niet zomaar aan de kant zetten.

Tiafoe (ATP-70) begon de partij door brutaal Federer's service over te nemen en dat leverde hem zelfs de eerste set op. De Zwitser herstelde zich en leek alsnog op weg naar een simpele zege, maar in set vier nam Tiafoe het heft weer in handen. In de vijfde set werd de Amerikaan vroeg gebroken, maar op het nippertje kon hij de break terugpakken. Toch moest hij vervolgens op eigen service alsnog het hoofd buigen, waardoor Federer na 2:41 uur als winnaar de baan af kon stappen: 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4.

Rafael Nadal had het wat minder moeilijk, hoewel hij tegen de Serviër Dusan Lajovic erg matig uit de startblokken kwam. De nummer 85 van de wereld pakte al snel een break voorsprong en kon zelfs op een dubbele break komen, maar dat kon Nadal net voorkomen. De Spanjaard wist het precies op tijd om te draaien en sleepte via de tiebreak de eerste set uit het vuur, waarna het verzet van Lajovic min of meer gebroken was: 7-6 (6), 6-2, 6-2.