Tennisster Date stopt er nu echt mee

Tennisster Kimiko Date houdt het nu echt voor gezien. De 46-jarige Japanse speelt komende maand kort voor haar 47e verjaardag nog het Japans Open in Tokyo en is er dan klaar mee, zo kondigde ze op haar blog aan.

"Een stem in mij zegt dat het nu tijd is om echt te stoppen", schreef Date. Het is al even geleden dat de Japanse haar afscheid voor het eerst aankondigde: de voormalig nummer vier van de wereld hing haar racket in 1996 aan de wilgen, maar kwam daar twaalf jaar later weer op terug. In de afgelopen jaren speelde ze relatief weinig, vooral door diverse (knie)blessures, waarna ze in mei toch een rentree maakte.

"Ik heb een pijnlijke knieoperatie gehad en een moeizame revalidatie achter de rug en ondanks dat ik hard heb getraind, ben ik niet meer in staat om mijn oude niveau te halen. Dat besef is er nu", geeft Date toe. De Japanse won in haar loopbaan acht WTA-toernooien, zeven daarvan voor haar afscheid in 1996. In 2009 won ze de titel in Seoul, een jaar later speelde ze in Osaka haar laatste WTA-finale.