Nederland maakt definitieve selecties bekend voor WK wielrennen

Thorwald Veneberg heeft de selectie bekend gemaakt voor het WK wielrennen in het Noorse Bergen. In de negenkoppige selectie zal Tom Dumoulin de kopman zijn. Naast Dumoulin neemt Veneberg ook de klimmers Bauke Mollema en Wout Poels.

Naast de klimmers bestaat de selectie uit de voorjaarsrenners Lars Boom, Niki Terpstra, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld. Ook Koen de Kort en Jos van Emden zijn geselecteerd.

"Het is een sterke groep renners, die de aanval als handelsmerk hebben. Het totale niveau van de Nederlandse mannen groeit ieder jaar verder. Dus ik zie ons steeds een stap dichter bij een titel komen en dan heb ik het ook over de tijdrit", geeft Veneberg aan.

De tijdrit bij de elite mannen wordt gereden door Dumoulin en Wilco Kelderman. In het Noorse Bergen wacht de renners een heuvelachtig parcours en eindigt op een serieuze klim. Van Emden gaf eerder al aan dat het parcours voor hem te zwaar was.

Bij de vrouwen wordt Nederland vertegenwoordigd door Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Marianne Vos, Amy Pieters, Lucinda Brand, Janneke Ensing.