Vanmarcke over stoppen sponsoring Cannondale

Sep Vanmarcke werd zondag vierde in de Bretagne Classic, maar de Belg heeft vooral kopzorgen over het voortbestaan van zijn Cannondale-ploeg. "Dit had niemand verwacht", zegt de Belg tegen Sporza.

"De eerste 150 was ik meer bezig met het nieuws van gisteren dan met de koers zelf", zegt Vanmarcke na de Bretagne Classic. "Het heeft er echt wel ingehakt. Dit had niemand verwacht."

"De renners en de staf hebben zaterdagmiddag een e-mail ontvangen van de ploeg. Een mail lijkt misschien vreemd, maar je kunt geen 70 mensen persoonlijk verwittigen. Iedereen heeft het nieuws gelijktijdig vernomen en dat nieuws is echt ingeslagen als een bom."

"We dachten dat de toekomst gegarandeerd was en dan krijg je zo'n bericht. Dat is niet fijn. Het is niet dat ik kwaad ben. Ook de ploegleiding is een slachtoffer, maar dit is nog maar eens slecht nieuws."

"Ik heb het al eens meegemaakt met Rabobank, daarna met Belkin dat er plots mee ophield en nu dus bij Cannondale. Ik heb mijn portie nu wel gehad. Het is vervelend."

"Ik had nog een contract voor een jaar en nu moet ik opeens weer op zoek of hopen dat er alsnog geld gevonden wordt. Maar het is al laat op het seizoen. Ik ben daar dus realistisch in", gaat Vanmarcke verder.

"Ik moet eerstdaags overleggen met mijn manager. Ik maak me niet al te veel zorgen over mijn toekomst, maar financieel zal ik me wellicht niet verbeteren als je zo laat nog op zoek moet."

"De meeste ploegen hebben al nieuwe transfers gedaan. Veel ruimte is er wellicht niet meer. Dat is niet fijn, maar voor heel wat andere renners en het personeel is dit echt heel slecht nieuws. Dit is jammer, voor het wielrennen in zijn geheel ook."