Real Madrid pakt punt dankzij Asensio

Real Madrid heeft in de tweede speelronde van La Liga al punten laten liggen. De landskampioen kwam voor eigen publiek niet langs Valencia.

Real Madrid, nog altijd zonder de geschorste Cristiano Ronaldo, begon in de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek best goed. De ploeg van Zinédine Zidane nam binnen tien minuten de leiding via Marco Asensio. Hij schoot de bal met links prachtig in de hoek na een foute pass in de defensie van Valencia.

De bezoekers deden acht minuten later echter al wat terug. José Gayá vond met een mooi steekpassje op de linkerflank Toni Lato, die de bal laag voor het doel gaf. Daar stond Carlos Soler helemaal vrij om van dichtbij de 1-1 achter doelman Keylor Navas te tikken.

In de zoektocht naar een nieuwe voorsprong werd Real voor rust meerdere keren gevaarlijk. De grootste kans was voor Karim Benzema. Via Marcelo en Gareth Bale kwam de bal terecht bij de Fransman, die in kansrijke positie jammerlijk over het doel schoot.

Ook aan het begin van de tweede helft dook Benzema op voor het doel van Valencia. Dit keer kon hij net geen contact maken met de voorzet van Marcelo. Real domineerde, maar het moest ook aan verdedigen denken. Valencia werd gevaarlijk via een vrije trap van Dani Perjo, die Navas over het doel tikte.

Een paar minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Geoffrey Kondogbia bekroonde zijn debuut met een doelpunt door een pass van Rodrigo laag in de hoek te mikken: 1-2. Gelukkig voor Real was Asensio aardig op dreef, want ook de 2-2 kwam op zijn naam te staan. De Spanjaard scoorde met een fraaie vrije trap.

Verder dan die gelijkmaker kwam de Koninklijke in de slotfase echter niet, omdat Benzema via keeper Neto nog de paal raakte. Real staat nu twee punten achter Barcelona en het krijgt na de interlands Levante op bezoek. Barça, dat zaterdag Alavés versloeg (0-2), speelt dan een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Espanyol.