Alesi wint derde GP3-sprintrace op rij

Het begint ondertussen een bekend recept in de GP3 te worden: Giuliano Alesi rijdt op zaterdag naar ongeveerde zesde, zevende of achtste positie in de eerste race, waardoor hij in de sprintrace op zondag voorin mag starten, waar hij dan weer optimaal van profiteert. Zo ook dit weekeinde in Spa-Francorchamps.

Zaterdag werd in België de hoofdrace verreden en dat werd een prooi voor de jonge Brit George Russell. Voor de Mercedes-junior was het al zijn derde zege en telkens gebeurde dat in een hoofdrace, waarin gestart wordt aan de hand van de kwalificatie-uitslag. Russell moest Nirei Fukuzumi even van het lijf houden, maar in deel twee van de race was hij oppermachtig. Fukuzumi werd nog gepasseerd door Jack Aitken en eindigde als derde.

Alesi sloot de race zaterdag als zevende af en mocht zondag dus vanaf plek twee vertrekken. De 17-jarige zoon van oud-F1-coureur Jean Alesi kende een uitmuntende start en verschalkte Julien Falchero gelijk al. Achter hem werd gevochten en dus kon Alesi relatief rustig naar zijn derde overwinning van het jaar rijden. Russell kwam vanaf plek acht knap naar voren en eindigde als tweede, voor de Amerikaan Ryan Tveter. Steijn Schothorst kwam in Spa als dertiende en twaalfde over de meet.