Chelsea simpel langs Koeman's Everton, Liverpool pakt Arsenal in

Chelsea heeft Ronald Koeman's Everton in eigen huis op eenvoudige wijze opzij gezet met 2-0. Grote man bij de landskampioen was Alvaro Morata.

Een spectaculaire poging van Pedro in de beginfase was het startschot van de Londenaren aan het adres van de bezoekers uit Liverpool. De Spanjaard werd aangespeeld door landgenoot Morata in de tiende minuut, waarna zijn omhaal net naast ging.

Met een half uur op de klok brak Chelsea de ban om Stamford Bridge. Opnieuw was het Morata die betrokken was bij een aanval; de spits ging een een-twee aan met Cesc Fabregas, die vervolgens doel wist te treffen.

Vlak voor de theepauze bereikte een puike voorzet van Azpilicueta het hoofd van Morata, die daarna Jordan Pickford versloeg. Een flinke tegenvaller voor Ronald Koeman en zijn manschappen.

Ook na rust bleef Chelsea de sterkere formatie, en waren the Toffees te onmachtig om terug te komen in de wedstrijd. Wayne Rooney liet duidelijk merken dat die onmacht hem hoog zat; een onnodige gele kaart op zijn conto was tekenend.

Liverpool verslaat Arsenal
Liverpool speelde in eigen huis tegen Arsenal en dat ging de mannen van Jürgen Klopp, met Georginio Wijnaldum in de basis, uitstekend af. Roberto Firmino en Sadio Mané brachten Liverpool voor rust al op voorsprong, waarna Mohamed Salah en Daniel Sturridge Arsenal in de tweede helft helemaal het nakijken gaven: 4-0.

Liverpool staat na drie speelronden op de tweede plek in de Premier League, met zeven punten. Arsenal staat net boven de degradatiestreep met een schamele drie punten.