Herlings verslaat Amerikanen in hol van de leeuw

Zaterdag heeft Jeffrey Herlings deelgenomen aan de Ironman MX Nationals en maakte een ijzersterke indruk door beide races te winnen. De KTM-coureur nam deel aan deze laatste wedstrijd van het Amerikaanse kampioenschap als voorbereiding op de MXGP van Amerika die volgend weekend plaats vindt in Jacksonville, Florida.

In de training en kwalificatie was Herlings al op dreef door in alle sessies de snelste tijd neer te zetten. De vraag was of hij die lijn door kon trekken in de races. Omdat in tegenstelling tot het wereldkampioenschap het Amerikaanse kampioenschap op één dag verreden wordt hoefden de fans niet lang op het antwoord te wachten.

In de eerste race was kampioenschapsleider Eli Tomac als snelste weg, gevolgd door Herlings. Al in de eerste ronde wist Herlings de leiding over te nemen van de Kawasaki-coureur. Tomac wist de Nederlander onder druk te zetten tot een valpartij daar een einde aan maakte. De Amerikaan viel terug naar de vijfde plaats. Vervolgens was het de beurt aan Marvin Musquin om de aanval in te zetten op Herlings. De Franse KTM-coureur kwam dicht in de buurt maar na enkele foutjes moest hij afhaken. Uiteindelijk finishte Musquin op acht seconden van Herlings. KTM-coureur Blake Baggett werd derde.

Bij de start van de tweede race was Herlings ten val gekomen en moest vanaf de voorlaatste plaats aan een opmars beginnen. Na tien minuten wedstrijd was Herlings al opgeklommen naar de achtste plaats. Ondertussen ging Musquin met een kleine voorsprong op Baggett aan de leiding. Na twee derde race was de Nederlander derde op zestien seconden van de leider Musquin. In de slotfase nam Herlings de tweede plaats over van Baggett en dat leek het hoogst haalbare. Echter met nog twee ronden te gaan kwam de Fransman ten val en kwam Herlings alsnog aan de leiding. Net als in de eerste race finishte Baggett opnieuw op de derde plaats.