Bijzondere felicitaties voor Hamilton

Lewis Hamilton veroverde vanmiddag op Spa de 68e pole in zijn loopbaan. Hiermee evenaarde hij het record van Michael Schumacher.

Na afloop van de kwalificatie werd de Brit op start-finish toegesproken door Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1. "Ik ben hier met een zeer bijzondere boodschap namens de familie Schumacher, vooral zijn vrouw Corinna. Ze willen je namelijk feliciteren met je evenaring van het record. Michael zelf zei altijd dat records er waren om verbroken te worden. Dat heb je nu dus gedaan."

Hamilton raakte geëmotioneerd door de woorden van Brawn. "Spa is mijn favoriete circuit, dus het is een droom om dit hier te doen. Het is zo speciaal om Michaels record te evenaren, ik ben zo dankbaar. Ik bid veel voor hem en zijn familie. Vroeger heb ik veel met hem geracet, ook op de kartbaan. Ik ben vereerd met de evenaring, maar hij blijft een van de beste coureurs aller tijden."

Overigens geeft de zoon van Michael Schumacher, Mick, morgen op Spa een demonstratie in de Benetton F1-bolide waarmee zijn vader zijn eerste wereldtitel in 1994 won.