Orkaan Harvey aan land in Texas

Orkaan Harvey heeft de kust van Texas bereikt. Hij kwam vrijdagavond laat (lokale tijd) aan land bij de kustplaats Corpus Christi, met windsnelheden van 210 kilometer per uur.

De orkaan blijft waarschijnlijk dagen boven de staten Texas en Louisiana hangen. Het waterpeil wordt meters opgestuwd door de wind en er zal ook veel regen vallen. Dat kan leiden tot grote overstromingen. Harvey lijkt een van de zwaarste orkanen in twaalf jaar tijd te worden.

In de plaats Rockport zijn meerdere gebouwen zwaar beschadigd. Veel inwoners zijn vertrokken. De achterblijvers kregen van de burgemeester het advies om hun naam en burgerservicenummer op hun arm te schrijven, zodat ze makkelijker te identificeren zijn.

Op Twitter laat president Donald Trump weten dat de federale overheid aanwezig is om te helpen. Volgens hem is de storm veel krachtiger en groter geworden dan vooraf werd geschat.

Verschillende olieraffinaderijen in de staat zijn uit voorzorg gesloten. Ook het personeel van verschillende boorplatforms voor de kust is geëvacueerd.

Op het forum wordt Harvey op de voet gevolgd. 

Orkaan Harvey aan land in Texas
Orkaan Harvey aan land in Texas (Foto: ANP)