Opnieuw gridstraf voor Vandoorne

Stoffel Vandoorne heeft voor de Grand Prix van België opnieuw een gridstraf toegekend gekregen. In zijn thuisrace staat de teller voor de McLaren-coureur na een versnellingsbakwissel al op 40 plaatsen straf.

Gisteren werd bekend dat bij de bolide van Vandoorne zijn achtste MGU-H en turbo geplaatst zouden worden, de zesde energieopslag en elektronicacomponent en de vijfde verbrandingsmotor en MGU-K. Bij elkaar opgeteld zijn dit 35 plaatsen gridstraf, waar met de bakwissel nog eens vijf bij zijn gekomen.

De motivatie van Vandoorne lijdt er niet onder. "Het is jammer dat het op Spa gebeurt, maar het is wat het is. De straffen zijn onontkoombaar gezien de problemen eerder dit seizoen. We moeten naar de toekomst kijken en hopelijk helpt het ons richting de toekomst. In de race zal het echter niet makkelijk worden, omdat we in de eerste en laatste sector topsnelheid tekort komen. Inhalen zal niet lukken, maar hopelijk helpt het weer mee om een goed resultaat te behalen."

Overigens hebben ook Sauber-coureurs Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein een straf van vijf plaatsen gekregen. Ook bij de auto's van deze beide coureurs is de versnellingsbak gewisseld.

Opnieuw gridstraf voor Vandoorne (Foto: Pro Shots/Action Images)
Opnieuw gridstraf voor Vandoorne (Foto: Pro Shots/Action Images)