Vandoorne start in thuisrace achteraan

De kans is groot dat Stoffel Vandoorne zondag de Grand Prix van België achteraan aan mag vangen. Voor zijn thuisrace heeft de McLaren-coureur een gridstraf van 35 plaatsen opgelopen, maar hij krijgt hierdoor wel de beschikking over de nieuwste Honda-motor.

Vandoorne gaat op Spa-Francorchamps rijden met de 'spec 3.6', terwijl teamgenoot Fernando Alonso in actie komt met de oude 'spec 3.5'. De Spanjaard krijgt naar verluidt over twee weken op Monza de beschikking over een vernieuwde krachtbron.

Honda-motorsportdirecteur Yusuke Hasegawa legt de keuze voor de straf voor Vandoorne uit. "Helaas krijgt Stoffel een gridstraf in zijn thuisrace, maar het is belangrijk voor ons om updates te introduceren zodra ze klaar zijn. Het is positief dat we zo snel een volgende stap in de juiste richting kunnen zetten en we zullen gedurende het restant van dit seizoen updates blijven introduceren."

Vandoorne zelf berust in zijn lot. "Het was onvermijdelijk dat we tegen een straf aanliepen. Aangezien we in de eerste seizoenshelft zo ontzettend veel hebben moeten wisselen lopen we bij elk nieuw onderdeel tegen een straf aan. Het is jammer dat het hier moet gebeuren, maar aangezien het onvoorspelbare weer in België nog wel eens roet in het eten van de toppers kan gooien weten we maar nooit wat er nog voor ons in het vat zit."