Pogba: "Rooney is een legende"

Paul Pogba is vol lof over zijn oude ploeggenoot bij Manchester United Wayne Rooney. De aanvaller besloot woensdag te stoppen als international.

Na 119 interlands en 53 doelpunten vond de aanvoerder van de Engelse ploeg het mooi geweest. Hij vertegenwoordigde de ploeg voor het laatst in november vorig jaar, maar een terugkeer leek aanstaande na zijn recente vorm voor Everton. Echter, nadat hij slechts de tweede speler ooit werd die 200 doelpunten in de Premier League bereikte, gaat hij zich nu focussen op zijn clubcarrière.

"Je mist altijd een aanvoerder en een legende zoals hij is, omdat hij ervaring heeft en prijzen heeft gewonnen", vertelde Pogba tegen Sky Sports. "Hij scoorde 200 doelpunten in de Premier League. Hij is een topspeler die het team kan helpen en hij is een echte topspeler. Jonge spelers kunnen naar hem opkijken om te verbeteren."

"We willen dat we spelers zoals hij altijd op het veld kunnen zien, omdat hij respectvol is. Hij doet waar hij van houdt. Hij is een topman en hij zal altijd een legende zijn."

Rooney maakte op zeventienjarige leeftijd tegen Australië in 2003 zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg en speelde op drie WK's en twee EK's, in 2014 werd hij aanvoerder.