Volleybalsters winnen ook van BelgiŽ in WK-kwalificatie

De Nederlandse volleybalsters hebben woensdag een grote stap gezet op weg naar deelname aan het wereldkampioenschap van volgend jaar in Japan. In het Topsportcentrum in Rotterdam was het ploeg onder leiding van van bondscoach Jamie Morrison in de tweede wedstrijd te sterk voor België.

Het werd 3-0. Oranje kwam, op een fase in het slot van de derde set na, geen enkel moment in de problemen: 25-18, 25-18 en 25-22. Nederland had dinsdag in de openingswedstrijd Griekenland al met 3-0 verslagen. De komende dagen volgen nog wedstrijden tegen Tsjechië (donderdag), Slovenië (zaterdag) en Bulgarije (zondag).

De groepswinnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK. Nederland is op het extra kwalificatietoernooi aangewezen, omdat het begin juni tijdens het eerste kwalificatietoernooi niet kon winnen van Azerbaijan. 

Nederland gaat met twee gewonnen duels en zonder setverlies aan de leiding. Bulgarije volgt op plek twee, want zij wonnen twee keer met 3-1. Slovenië en België hebben nu één overwinning binnen. De Tsjechen en de Grieken staan met twee nederlagen op de plekken vijf en zes.