Volleybalsters starten WK-kwalificatie met overtuigende zege

De Nederlandse volleybalsters zijn dinsdagavond goed begonnen aan het beslissende kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap volgend jaar in Japan. In Rotterdam won Oranje de eerste wedstrijd met 3-0 van Griekenland. De setstanden waren 25-13, 25-13 en 25-18.

Het Nederlandse team speelt in het Rotterdamse Topsportcentrum een competitie met België, Bulgarije, Slovenië, Griekenland en Tsjechië om de laatste twee tickets voor het WK. Nederland in juni tijdens het eerste kwalificatietoernooi niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK. De ploeg onder leiding van bondscoach Jamie Morrison verloor in Baku de beslissende wedstrijd van gastland Azerbeidzjan.

Het team kreeg in de aanloop naar het toernooi nog wel een tegenvaller te verwerken. Spelverdeelster Laura Dijkema verzwikte haar enkel en was dinsdag niet inzetbaar. Femke Stoltenborg was een prima vervangster tegen de Griekse speelsters, die het Nederland niet echt moeilijk wisten te maken.

Woensdag is België de tweede tegenstander van de Nederlandse vrouwen. De Belgen begonnen met een 3-2 zege op Tsjechië. Verder wist Bulgarije met 3-1 van Slovenië te winnen.