Badmintonners Caljouw en Muskens/Piek door op WK, Franse sensatie

Badmintonner Mark Caljouw heeft op het wereldkampioenschap in Glasgow een ruime zege geboekt in de eerste ronde. De Nederlander was veel te sterk voor Niluka Karunaratne uit Sri Lanka: 21-17, 21-6. Ajay Jayaram uit India wordt Caljouw's volgende tegenstander.

Het enkelspel bij de mannen kende ook een grote sensatie. De ervaren Fransman Brice Leverdez won in drie games van de als tweede geplaatste Lee Chong-wei uit Maleisië, goed voor zilver op de vorige drie Olympische Spelen én de vorige drie WK's: 21-19, 22-14, 21-17.

Eefje Muskens en Selena Piek begonnen het damesdubbelspel met een zege op Meghana Jakkampudi en Poorvisha Ram uit India. Dat duo won de eerste game, maar Muskens en Piek namen de controle al snel in handen: 13-21, 21-16, 21-8.

Jacco Arends en Ruben Jille gingen in het herendubbel in de eerste ronde onderuit. Thuisfavorieten Martin Campbell en Patrick MacHugh waren in twee games te sterk: 13-21, 18-21.

Voor Arends was het niet zijn enige nederlaag van de dag, want samen met Piek ging hij in de tweede ronde van het gemengd dubbelspel ook onderuit. Ze gaven de Chinese wereldtoppers Nan Zhang en Li Yinhui knap partij, maar kwam toch net tekort: 16-21, 21-19, 17-21.