Opnieuw geen judomedailles op Universiade, zwemster Toussaint maakt indruk

De Nederlandse equipe op de Universiade in Taipei heeft in het judo opnieuw geen medailles kunnen veroveren. Twee mannen kwamen in actie, Dewy Karthaus moest bij de dames tot 57kg verstek laten gaan.

Tom Meulensteen begon bij de mannen tot 73kg uitstekend met drie zeges, maar in de kwartfinales was de Fransman Florent Urani te sterk. Hievorh Manukian uit Oekraïne schakelde Meulensteen vervolgens uit in de herkansingen.

Matthijs van Harten vertegenwoordigde Nederland in de klasse tot 66kg en ook hij begon met drie overwinningen voortvarend. Erkhembayar Battogtokh uit Mongolië was hem in de kwartfinales echter de baas en in de herkansingen dolf Van Harten het onderspit tegen de Kroaat Marko Draskovic.

Zwemster Kira Toussaint deed het uitstekend in de Taiwanese hoofdstad. Met 1:00,61 plaatste de in de VS studerende Nederlandse zich als derde voor de finale van de 100 meter rugslag, minder dan één tiende achter de snelste tijd van de Amerikaanse Alexandra de Loof.

Turnster Vera van Pol kwam in actie in de meerkampfinale en sloot die als vijftiende af. Het goud was er voor de Roemeense Larisa Iordache, die de Japanse Asuka Teramoto en de Canadese Elsabeth Black versloeg.