Trentin de snelste in vierde etappe Ronde van Spanje

Matteo Trentin heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan was na een etappe van 198,2 kilometer de snelste in de massasprint. De Spanjaard Juan José Lobato van LottoNL-Jumbo werd tweede, voor de Belg Tom Van Asbroeck.

Al snel in de etappe kozen Stéphane Rossetto (Cofidis), Juan Felipe Osorio (Manzana), Johan Le Bon (FDJ), Diego Rubio en Nicholas Schulz (Caja Rural-Seguros RGA) voor de vroege aanval. De vijf zouden een maximale voorsprong krijgen van zeven minuten op het peloton.

Met nog zeventig kilometer te gaan koos de Fransman Rossetto voor de aanval. De Spanjaard Rubio zou hem op de klim als enige kunnen volgen. De twee hadden met nog vijftig kilometer te gaan nog vier minuten op het peloton, waar Quick-Step Floors het tempo aangaf. Op zeven kilometer was ook de vlucht ten einde.

Wilco Kelderman, de Nederlandse kopman van Sunweb, viel op twintig kilometer van de streep. Hij had nog voldoende tijd om terug te komen in het peloton. Daniel Moreno en Domenico Pozzovivo hadden minder geluk. De Spanjaard en Italiaan vielen op vier kilometer van de streep, waardoor de renners kostbare tijd verloren in het klassement. Pozzovivo stond na de derde etappe op een achtste plaats in de etappe, terwijl Moreno veertiende stond. Ondertussen werden de vluchters op zeven kilometer van de streep gegrepen.

In de sprint ging Lobato, de Spanjaard van LottoNL-Jumbo als eerste de sprint aan, maar Trentin ging er in de laatste meters er makkelijk over. Daarmee bezorgde de Italiaan alweer Quick-Step Floors de tweede overwinning in deze Ronde van Spanje. Zondag wist Yves Lampaert al de etappe te winnen voor de Belgische formatie.