'Chelsea wil wachten op Van Dijk'

Virgil van Dijk kan nog altijd rekenen op de belangstelling van Chelsea. Die club lijkt echter wel de houding van Southampton te respecteren. Southampton wil Van Dijk absoluut niet verkopen, ondanks een door de speler ingediend transferverzoek. Chelsea zou de Nederlander dolgraag aan de selectie toevoegen, maar is volgens The Telegraph wel bereid om geduldig te zijn.

Volgens de krant hebben The Blues aangegeven pas een bod te doen wanneer het daarvoor toestemming krijgt van Southampton. Als dit voor 1 september niet meer gebeurt, is de Londense club bereid te wachten tot de winter of volgend jaar zomer. Met Gary Cahill, David Luiz en Antonio Rüdiger heeft de club bovendien genoeg centrumverdedigers in huis.

Met deze geduldigde tactiek hoopt Chelsea in de smaak te vallen bij The Saints opdat die alleen nog maar met hen zaken willen doen. Southampton lag al eens in de clinch met Liverpool dat zich veel te daadkrachtig zou hebben opgesteld. Southampton wil naar verluidt minimaal 65 miljoen euro voor Van Dijk.