Vrouwen Ajax beginnen met ruime zege in Champions League

Het vrouwenteam van Ajax is uitstekend begonnen aan de Champions League. In het Estse Pärnu spelen de vrouwen van dinsdag tot en met maandag in de groepsfase, met naast Pärnu ook Standard Luik en Lets landskampioen Rigas FS als tegenstanders.

Dinsdag stond de eerste wedstrijd op het programma en tegen het vrij zwakke Rigas was Ajax ruimschoots favoriet. Dat maakten de vrouwen van trainer Benno Nihom volledig waar: Marjolijn van den Bighelaar opende al na vier minuten de score, Merel van Dongen deed er vlak voor rust nog een goal bij.

Davina Philtjens en nog eens Van Dongen verdubbelden de ruststand in de eerste tien minuten van de tweede helft, waarna Eliza Spruntule Ajax met een eigen goal naar 5-0 hielp. Linda Bakker zette kort voor het eindsignaal de 6-0 op het scorebord. 

Vrijdag speelt Ajax tegen Pärnu de tweede groepswedstrijd, maandag volgt het duel met Standard. De groepswinnaars gaan door naar de knock-outfase, evenals de beste nummer twee. De elf clubs worden dan vergezeld door 21 al geplaatste teams.