Huntelaar: "Daar moeten wij niet over praten"

Klaas-Jan Huntelaar wil zich niet uitlaten over het transferbeleid van Ajax, iets wat Joël Veltman en Hakim Ziyech openlijk wel deden.

Ziyech uitte kritiek na de 0-1 nederlaag tegen Rosenborg BK in de play-offs van de Europa League. Hij stelde dat de directie van Ajax niet geleerd

"Ik denk dat wij ons beter kunnen focussen op het voetbal", vertelde Huntelaar tegen FOX Sports. "Voor de randzaken zijn andere mensen aangesteld. Daar moeten wij niet over praten. Wij moeten ons focussen op het voetbal. Proberen fit te zijn en alles geven."

Huntelaar was zondag in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen verantwoordelijk voor de openingstreffer en kende daarmee een uitstekende rentree in de Eredivisie. "Dit is zeker speciaal. Ik ben terug bij Ajax, ik scoor direct in mijn eerste thuiswedstrijd en we boeken onze eerste officiële overwinning."

De 34-jarige aanvaller was tevreden over het spel van zijn ploeg. "Ik denk dat we goed speelden, we hadden veel druk en we waren op zoek naar een geschikt moment om vrij te komen. Jammer dat FC Groningen scoorde, al was dat een fantastische goal."

Huntelaar scoort en viert de 1-0 met Kluivert en en Dijks (Foto: Pro Shots / Stanley Gontha )